Vegan lifestyle!

Elk jaar nemen steeds meer mensen de beslissing om vegan te worden, en met een goede reden! Er zijn zoveel geweldige manieren waarop veganisme ons leven kan verbeteren: fantastische gezondheidsvoordelen, minder stres, efficiëntere manieren om onze bronnen te gebruiken en nog veel meer!

Er zijn zoveel unieke redenen waarom iemand zou kiezen voor een veganistische levensstijl. Wanneer je overweegt over te stappen op veganisme, is het belangrijk om na te denken over je moraal en de redenen waarom deze levensstijl je aanspreekt. Een grote verandering van levensstijl is gemakkelijker houdbaar als je van harte gelooft in je beslissing. Denk na over de normen waaraan u verantwoording schuldig bent, en wat u begeleidt als u beslist wat goed is en wat verkeerd is.

In de consumentencultuur waarin we vandaag leven, tonen we steun met geld. Elke aankoop die we doen is als een steunbetuiging. Wanneer we commerciële producten kopen, stemt ons geld niet alleen voor het product, maar ook voor de praktijken en de goede zeden van het bedrijf. Om deze reden is het belangrijk om een ​​goed opgeleide consument te zijn, zodat je met elke dollar die je uitgeeft, iets steunt waarin je echt gelooft.

Gezondheidsvoorzieningen

Een veganistisch dieet kan een van de gezondste manieren om te leven zijn. Plantaardige diëten moeten veel vers fruit en groenten, volle granen, bonen, peulvruchten, noten en zaden bevatten. Omdat veganistische diëten vaak sterk afhankelijk zijn van deze gezonde basisproducten, hebben ze de neiging om hoger te zijn in vitaminen, mineralen, fytochemicaliën en vezels. Gezonde veganistische diëten zijn rijk aan vitamine B1, C en E, foliumzuur, magnesium en ijzer, terwijl ze ook arm aan cholesterol en verzadigde vetten bevatten.

Een niet plantaardig veganistisch dieet kan het risico op sterfte verhogen door omstandigheden zoals:

– Type 2 diabetes
– Hart-en vaatziekte
– Hypertensie
– Beroerte
– Zwaarlijvigheid
– Sommige kankers, waaronder prostaat, borst en colonkanker

Veganistische diëten kunnen gezond zijn voor iedereen van elke leeftijd, inclusief kinderen, zwangere en vrouwen en ouderen. Het is belangrijk op te merken dat veganisten speciale aandacht moeten schenken aan hun dieet om specifieke tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Er is weinig risico op een tekort aan een goed gepland veganistisch dieet.

Wil je meer weten?

Er zijn veel bronnen beschikbaar om te leren waarom steeds meer mensen besluiten veganist te worden. Er zijn een aantal zeer informatieve documentaires, boeken en websites die de moeite waard zijn om te bereiken.

Het is erg schokkend en vaak diep triest om te weten wat er allemaal gebeurd in de dieren landbouw industrie. Als u voor het eerst onderzoek doet naar dierenwelzijns kwesties, bereid u dan voor op het ervaren van gemengde emoties. Het is heel gewoon om diepe droefheid en veel woede te voelen terwijl je meer leert. Ik moedig u aan om deze problemen te onderzoeken, omdat het belangrijk is dat u, al dan niet voor een overgang naar een veganistische levensstijl, op de hoogte bent van de stappen die zijn genomen om het voedsel of de producten te produceren die u eet of gebruikt. Enkele van de meest krachtige “gloeilamp” -momenten in de meeste niet-vegans levens komen van het zien van verborgen camerabeelden van de behandeling van voedsel productie dieren, wat op zijn minst gruwelijk is.

Author

lotje